Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα…


Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα

Υλικά για την ζύμη :
600 γρ νερό,
2 κσ ξύδι,
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο,
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
Αλευρι περίπου 1300 γρ.

Υλικά για το σιρόπι:
1800 γρ νερό
1800 γρ ζάχαρη
1 κσ γλυκόζη
1 κσ μέλι.
μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι

Υλικά για την γέμιση:
500 γρ καρύδια χοντροκομμένα,
500 γρ αμύγδαλα με την φλούδα ανάλατα χοντροκομμένα
3 κσ Σουσάμι
1 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο

Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη μας και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί. Την χωρίζουμε σε 40 μπαλάκια των 40 – 45 γρ . Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε για 30- 40 λεπτά. Ανοίγουμε τα φύλλα με νισεστέ 2-2 . Το ένα το ανοίγουμε σε μέγεθος 15 εκ περίπου το ίδιο και το δεύτερο. Ενδιάμεσα βάζουμε αρκετό νισεστέ και έπειτα το ανοίγουμε με τη βέργα σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε. Στο τέλος ξεχώρισαν τα φύλλα. Βάζουμε 10 φύλλα κάτω, το ένα τρίτο της γέμισης, ξανά δέκα φύλλα, γέμιση και ακόμα μια φορά το ίδιο. Τελειώνουμε με 10 φύλλα από πάνω. Χαράζουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε 300 γρ βούτυρο λιωμένο κλαριφιέ. Ψήνουμε στους 150 για 2 1/2 ώρες αντιστάσεις. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3-4 λεπτά και σιροπιάζουμε να είναι κρύο το σιρόπι καυτός ο μπακλαβάς μόλις βγει από τον φούρνο.

Συνταγή
από George Zolis
Μαγειρικές απολαύσεις

Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα... 1
Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα... 2
Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *