Μπαρμπούνια στο χαρτί…


Μπαρμπούνια στο χαρτί

Συστατικά
8 μεγάλα μπαρμπούνια (800 γρ. περίπου),
από 1 φιλετάκι αντσούγιας για κάθε ψάρι,
από 1 μικρό κλωναράκι θυμάρι ή άνηθο για κάθε ψάρι,
ελαιόλαδο,
λευκό, ξηρό κρασί,
1 λεμόνι,
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Ραντίζετε με λεμόνι τα ψάρια και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Βάζετε στο εσωτερικό του καθενός από 1 φιλετάκι αντσούγιας χωρίς να το στραγγίσετε και ένα μικρό κλωναράκι θυμάρι ή άνηθο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240°C.

Κόβετε τετράγωνα κομμάτια αντικολλητικής λαδόκολλας από ρολό και τα αλείφετε με ελαιόλαδο.

Βάζετε μέσα στο κάθε κομμάτι ένα μπαρμπούνι και το ραντίζετε
με ½-1 κουταλιά λευκό κρασί.

Διπλώνετε και κλείνετε στεγανά τη λαδόκολλα.

Τοποθετείτε τα «πακετάκια» των ψαριών πάνω στο ταψί του φούρνου και το βάζετε στο πάνω μέρος του στη δεύτερη θέση από ψηλά.

Ψήνετε τα ψάρια για 10-12 λεπτά και τα σερβίρετε απευθείας
μέσα στη λαδόκολλα.

Χρυσές Συνταγές

Μπαρμπούνια στο χαρτί... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *