μπισκότα digestive


Υλικά

Για τη βάση:
▢220 γρ. μπισκότα digestive
▢80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα:
▢397 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
▢τους κρόκους από 2 αυγά
▢ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Και ακόμα:
▢λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
Για τη βάση:
Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Απλώνουμε τη βάση σε ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και την ψήνουμε για 10′ περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.

Για την κρέμα:
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού να αφρατέψουν. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Ψήνουμε την τάρτα για 15′ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

μπισκότα digestive 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *