Μπουγάτσα ζεστή ζεστή…


Μπουγάτσα ζεστή ζεστή 🥰

Εγώ έκανα τη μισή δόση με φύλλο σφολιάτας♥️♥️
Για το ταψί της κουζίνας
2 κιλά γάλα
2 αυγά φρέσκα
1 φλιτζάνι τσαγιού (όχι κούπα) σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Βανίλιες
Μια τσιμπια αλατι
(Ξύσμα πορτοκαλιού ελάχιστο αν σας αρέσει)
4 κουταλιές βούτυρο
Σέ κατσαρόλα βάζουμε κρύο το γαλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο χτυπάμε με σύρμα να δυαλυθουν, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει όχι σφιχτή κρέμα.
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γυαλίσει η κρέμα.
Στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμενα κάτω στο ταψί ρίχνουμε την κρέμα χλιαρή όχι καυτή βάζουμε από πάνω αλλά 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμενα και ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω εστία , περίπου μισή ώρα, ανάλογα τον φούρνο σας πρέπει να πατώσει καλά και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
Όταν ψηθεί μετά ρίχνουμε ζάχαρη άχνη
και κανέλα.

Σούλα Λεβέντη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Μπουγάτσα ζεστή ζεστή... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *