Μπουγάτσα!!!!…


Μπουγάτσα!!!!
Επιθυμία του Πανούλη μας και της Ναντιούλας μας!!!!
Μπουγάτσα!!!!!!!Ζεστή-ζεστή ,με βελούδινη κρέμα,κριτσανιστό φύλλο, πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλλα!!!!
❤♥️❤
Υλικά για την μπουγάτσα!!!!

Ένα πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά το λεπτό για γλυκά

150 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο, όχι μαργαρίνη!!!

κρέμα

κανέλλα

ζάχαρη άχνη

Υλικά για την κρέµα :

Πέντε κούπες γάλα φρέσκο, πλήρες

Δύο κούπες κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά

Μία κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική,μπορείτε να βάλετε και τρία τέταρτα της κούπας μόνο.

Ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια εκχύλισμα

Ελάχιστο αλάτι

Τρείς κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ καλά γεμάτες

Δύο αυγά ολόκληρα

Δύο κρόκους

100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο , όχι μαργαρίνη!!

Μία κούπα σιμιγδάλι ψιλό

Ξεκινάμε την παρασκευή της μπουγάτσας!!!!

Πρώτα βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα, τα άλλα μισά τα σκεπάζουμε καλά να μην ξεραθούν, φτιάχνουμε την κρέμα . Απλώνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο!!! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 με 160°C για μία ώρα μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και να ροδίσει.
Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πως φτιάχνουμε την κρέµα:

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη, το αλάτι και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα του γάλακτος,παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το αναμειγνυουμε με το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια βούτυρο και τη βανίλια ανακατεύοντας έως ότου λιώσει το βούτυρο .

Μπουγάτσα!!!!... 1
Μπουγάτσα!!!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *