Μπριός (παραδοσιακή συνταγή της Σικελίας)…


Μπριός (παραδοσιακή συνταγή της Σικελίας)
Υλικά
500 γρ αλεύρι
120 γρ ζάχαρη
250 ml γάλα
60 γρ βούτυρο
15 γρ μαγιά
2 αυγα
1 βανίλια
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλι
6 γρ αλάτι
1 κρόκος για την επιφάνεια με 30 ml γάλα
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ λιώνουμε τη μαγιά με όλο το γάλα, προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύσμα την βανίλια, τα αυγά και το αλεύρι λίγο-λίγο. Όταν το μείγμα ομοιογενοποιηθεί , ρίχνουμε το αλάτι και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια(θερμοκρασία δωματίου). Ζυμώνουμε με τα χέρια η στο μίξερ μέχρι το βούτυρο να ενσωματωθεί στη ζύμη,. Κάνουμε μια μπάλα την ζύμη και την βάζουμε σε ένα μπόλ καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει μέχρι να διπλασιαστεί για περίπου δύο ώρες.Επειτα παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε κομμάτια περίπου 70 γραμμάρια για τη βάση, και σε μικρότερα κομμάτια περίπου 10 γραμμάρια για το πάνω μέρος τα οποία θα κάνουμε μπαλίτσες που θα τις βάλουμε στο κέντρο οπως στην φωτο. Βάζουμε τα μπριός σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να φουσκ΄ωσουν και πάλι για περίπου μία ώρα.Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα, και με πινέλο περνάμε όλη την επιγάνεια. Ψήνουμε τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25/30 λεπτά. Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε ελαφρώς στην μέση και να γεμίσουμε με σαντιγί η νουτέλα η μαρμελάδα η να τα πασπαλίσουμε με άχνη

Κουζινομαγειρέματα

Μπριός (παραδοσιακή συνταγή της Σικελίας)... 2
Μπριός (παραδοσιακή συνταγή της Σικελίας)... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *