Μόλις το τελείωσα μου έγινε σούπερ τραγανό γευστικό…


Μόλις το τελείωσα μου έγινε σούπερ τραγανό γευστικό
ΩΡΑΙΟ ΜΙΛΦΕΙΓ! Θέλετε???
ΣΥΝΤΑΓΉ:
Υλικά 1 φύλλο Σφολιάτας!
Το ανοίγουμε στον πάγκο και το κόβουμε σε 14 ίσες λωρίδες!
Τις βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί
και τις ψήνουμε στους 200 β προθ μέχρι να κοκκινησουν!
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν!

ΚΡΕΜΑ:
Υλικα
1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.γ.κορν φλαουρ,
2 κ σ γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,50 γρ βούτυρο σε κομματάκια,
1 φακελάκι γκαρνι χτυπημένο όπως γράφει η συσκευασία!

Εκτέλεση:
Διαλύουμε σε λίγο γάλα κρυο το κορν-αλευρι!
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το μίγμα (κορν-αλευρι) ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε την βανίλια (εάν θέλουμε 2 κρόκους αυγών)και το βούτυρο!
Αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο μόνο του και στην συνέχεια ανακατεύουμε!
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ βάζουμε διάφανη μεμβράνη
και την αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Στη συνέχεια μέσα στην κρέμα ρίχνουμε σε δόσεις σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!!! Ξεκινάμε συναρμολόγηση,όλα κρύα σε φόρμα μακρόστενη μέσα.
Βάζουμε διάφανη μεμβράνη
Βάζουμε κάτω Σφολιατινια μια σειρά(4) ρίχνουμε κρέμα
Ξανά Σφολιατινια κρέμα!
Ξανά Σφολιατινια!
Χτυπάμε 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 4 κ.σ.αχνη ζάχαρη!
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο
και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε γύρω του πάνω πλάγια την σαντιγί !Τέλος τα υπόλοιπα Σφολιατινια τα τρίβουμε και διακοσμούμε το ΜΙΛΦΕΙΓ!

Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μόλις το τελείωσα μου έγινε σούπερ τραγανό γευστικό... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *