ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ…


ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

1 ποτηρι χλιαρο νερο
1 ποτηρι της ρακης γαλα (σφηνακι)
1 ποτηρι της ρακης λαδι (σφηνακι)
1 κσ ζαχαρη
1 κγ αλατι
1 βανιλια
1 αυγο ( εγω βαζω 2 επειδη γινονται αφρος)
1 φακελακι μαγια..
αλευρι οσο παρει….600 με 700 γρ…για ολες τις χρησεις
Το ποτηρακι της ρακης μπορει να μετρηθει ως 20 γρ!!
Ανακατεύουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο το αλευρι σε ενα μεγαλο μπολ και το αφηνουμε για 2-3 λεπτα, προσθετουμε το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ζυμη σαν του ψωμιου (οχι πιο σκληρη αλλα ουτε πιο μαλακη, να μην κολλαει στα χερια) Για να μην περιμενω πολυ ωρα, αναβω το φουρνο μου στους 50 βαθμους και αφηνω τη ζυμη μου σκεπασμενη με μια μεμβρανη για 15-20 λεπτα. Ζυμωνω τη ζυμη μου να ξεφουσκωσει και κανω κουλουρακια ( επιλεγουμε εμεις ποσο μικρα η ποσο μεγαλα τα θελουμε) Σε ενα ταψι βαζουμε μια λαδοκολλα και πανω στη λαδοκολλα πασπαλιζω λιγο αλευρι, ετσι δεν προκειτε να μου κολισουν ποτε Τα βαζω παλι στο φουρνω στους 50 και παλι και τα αφηνω για αλλα 10-15 λεπτα Εγω εκανα τα μισα σκετα κουλουρια και τα αλλα μισα τα γεμισα με μερεντα (εκανα τη ζυμη μου μια μπαλιτσα και στη μεση εβαλα μερεντα….εκλεισα τη μπαλιτσα μου καλα και στο ταψι πανω σε λαδοκολλα εκανα την ιδια διαδικασια.!!
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ σε μετρια φωτια μεχρι να παρουν χρυσαφι χρωμα και τα πασπαλιζουμε αμεσως στη ζαχαρη για να κολλησει. 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ Στον φουρνο θα εχετε αποτυχία!!

Συνταγή Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Εκτέλεση Ειρήνη Σταματέλλη

ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ... 1
ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ... 2
ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ... 3
ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ... 4


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *