Πάστα Φλώρα , το γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων !…


Πάστα Φλώρα , το γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων !
Ψάχνοντας διάβασα ότι η ονομασία της είναι φρολα. Είναι ιταλικό γλύκισμα του 12ου αιώνα . Φρολα σημαίνει ζύμη αφρατη τριφτη με βούτυρο όχι μαργαρίνη η λάδι. Εμείς το φρολα το κάναμε Φλώρα να μη στραμπουλαμε τη γλώσσα μας και μας παραπέμπει σε κάποια κυρία με το όνομα Φλώρα! Το μυστικό της ζύμης φρολα είναι εκτός από το βούτυρο και το ξισμα λεμονιού που δίνει μια μυρωδάτη οξύτητα στη ζύμη και επιλέγουν και μαρμελάδα που έχει ελαφρά οξύτητα όπως φράουλα. Η πιο διαδεδομένη όμως είναι με βερίκοκο. Αυτά για την ιστορία.
Πάστα Φλώρα για εμάς η αγαπημένη της οικογένειας. 😊♥️

Συνταγή
250 γρ. Βούτυρο αγελαδινό που το χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου που τα βάζουμε ένα ένα στο μίξερ
1 σφινακι κονιάκ
Ξισμα ενός μεγάλου λεμονιού
1 βανίλια
350 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπεκιν
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Ζύμη ελαφρά κολλώδης. Στο ψυγείο για μισή ώρα τυλιγμένη με μεμβράνη. Πιέζουμε με τα δάκτυλα τη ζύμη στο σκεύος που θα την ψήσουμε αφού κρατήσουμε ένα μέρος για τα κορδόνια. Μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Τη συγκεκριμένη την έκανα με φρούτα του δάσους. Συνήθως την κάνω με μαρμελάδα φράουλα, η πορτοκάλι η βερίκοκο.

Φαίδρα Ελευθερίου-Χρυσές ΣυThis is some textνταγές

Πάστα Φλώρα , το γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων !... 1
Πάστα Φλώρα , το γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων !... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *