Πίτσες με σπανάκι και τυρί…


?Πίτσες με σπανάκι και τυρί ?
Υλικά
– 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι
– 3κ.σ. ελαιόλαδο
– 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
– 4 βάσεις για πίτσα (20εκ.)
– 100γρ. γκούντα τριμμένη
{Παραδειγματική ζύμη για 2 μικρές πίτσες:
– 1 πακέτο φαρίνα (500γρ.)
– 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 1/2κ.γλ. αλάτι
– 1/4φλ. βούτυρο
– 1κ.γλ. ζάχαρη
– 2φλ. γάλα
– 3/4φλ. νερό
– 13γρ. μαγιά}
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ζεσταίνουμε 1κ.σ. από το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι για 5 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά ή ώσπου να αρχίσει να “μαραίνεται”. Βγάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τις βάσεις για τις πίτσες μας σε διαφορετικά ταψάκια ελαφρά λαδωμένα, τις αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε ομοιόμορφα με το μείγμα από το σπανάκι και σκορπάμε το τυρί. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι πίτσες.
{Για τη παραδειγματική ζύμη:
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και διαλύουμε σε αυτό το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι φαρίνα και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις έως ότου γίνουν μία αρκετά πηχτή ζύμη. Την σκεπάζουμε για να φουσκώσει, θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την πλάθουμε, την χωρίζουμε, την εφαρμόζουμε καλά στο ταψί μας και προσθέτουμε τα υλικά της συνταγής.} Καλή επιτυχία!

Πίτσες με σπανάκι και τυρί... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *