?Πανσέτα σοτέ με αμπελοφάσουλα?
Υλικά
– 1 κιλό πανσέτα χοιρινή κομμένη σε λωρίδες
– 400γρ. αμπελοφάσουλα
– 80γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
– 80ml. κρασί λευκό
– χυμό από 2 λεμόνια
– 50ml. ελαιόλαδο
– μαϊντανό ψιλοκομμένο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε πιο δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και τα ντοματίνια, ανακατεύοντας το φαγητό μας. Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, διορθώνοντας τη γεύση, αν χρειάζεται. Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πανσέτα με φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας. Καλή επιτυχία!
0 Σχόλια