Παπαρδέλες με μοσχάρι…


Παπαρδέλες με μοσχάρι
Ζυμαρικά μαζί με κοκκινιστό μοσχαράκι.Τέλειο φαγητό.

Υλικά
1200 γρ. μοσχάρι τράχηλος χωρίς κόκαλο κομένο σε μπουκιές
500 γρ παπαρδέλες
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 κρασοπότηρο κρασί ημίγλυκο
2 κύβους λαχανικών
αλάτι – πιπέρι – ξερό δυόσμο
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
λίγο βούτυρο τύπου Κερκύρας
τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, τους κύβους, την ζάχαρη και αρκετό νερό να σκεπάζει το κρέας μας. Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε το κρέας περίπου 1 ώρα.
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις παπαρδέλες όπως όλα τα ζυμαρικά (να κρατάνε). Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας.
Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με μπόλικο τυράκι τριμμένο και από πάνω βάζουμε το κοκκινιστό κρεατάκι μας.

Παπαρδέλες με μοσχάρι... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *