Παραδοσιακή συνταγή για σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί ή πατάτα. Θα μοιραστώ μαζ…


Παραδοσιακή συνταγή για σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί ή πατάτα. Θα μοιραστώ μαζί σας μία συνταγή που αντί για ψωμί θα χρησιμοποιήσουμε πατάτα και καρύδια. Έχετε δοκιμάσει ποτέ σκορδαλιά με πατάτα αντί για ψωμί;

Υλικά❣️
Ψωμί 250 γραμ. (χωρίς κόρα)
Καρυδια 1 φλ. ψίχα
Σκορδο 5 σκελίδες
Ξύδι 1/3 φλ.
Ελαιολαδο 2/3 φλ.
Αλατι Κατά βούληση
?Για την σκορδαλιά με πατάτα
Πατατες 5-6
Σκορδο 5 σκελίδες
Ελαιολαδο 2/3 φλ.
Ξύδι 1/3 φλ.
Αλατι Κατά βούληση
Καρυδια 1 φλ. ψίχα
Αν δεν την έχετε δοκιμάσει ήρθε η ώρα να το κάνετε, αφού η σκορδαλιά με πατάτα έχει πιο ελαφριά γεύση και είναι πιο ελαφριά για το στομάχι. Όπως και να ‘χει σήμερα έχουμε δύο συνταγές για σκορδαλιές, με ψωμί ή με πατάτα κι εσείς μπορείτε να διαλέξετε όποια συνταγή σας αρέσει περισσότερο!

Συνταγή για σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί?
Αρχικά παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε νερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις βάζουμε σε νερό, έχοντας βάρος από πάνω για να μουσκευτούν καλά. Αφού μουσκευτούν καλά στύβουμε το ψωμί από τα υγρά του με τα χέρια για να φύγει το πολύ νερό.

Αφού το ψωμί στύψουμε καλά το νερό, το βάζουμε σε ένα μίξερ και το αλέθουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ τα καρύδια, τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ μέχρι να πολτοποιηθούν. Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο λίγο το ξύδι και το ελαιόλαδο. Θέλουμε τα υγρά μας να έχουν ροή που να μοιάζουν με κλωστή. Βάζουμε αλάτι και έτοιμη. Στο τέλος πάντα το αλάτι γιατί μπορεί να σας φανεί αλμυρή.

Tips?
Αν δεν θέλουμε την σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί πολύ πηχτή, μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο νερό.

Παραδοσιακή συνταγή για σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί ή πατάτα. Θα μοιραστώ μαζ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *