ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ…


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ

Οι φακές είναι ένα απο τα σημαντικότερα όσπρια με μεγάλη διατροφική αξία, είναι πλούσιες σε βιταμίνες και σίδηρο?

ΥΛΙΚΑ ?

300 γρ. φακές ψιλές
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
4-5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
2 πρέζες πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
2 πρέζες ριγανη
3 ώριμες φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι καφέ κοφτή αλάτι
1 καρότο κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. ρύζι
νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ?

Καθαρίζουμε τις φακές, δηλαδή αφαιρούμε σκουπιδάκια, πετρούλες ή άλλους σπόρους, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό, όσο να σκεπαστούν.Από την ώρα που παίρνουν βράση αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε το νερό.

Τις βαζουμε πάλι στην κατσαρόλα και γεμίζουμε με ζεστό νερό, να είναι το νερό περίπου 3 δάχτυλα πάνω από τις φακές. Βάζουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι, το καρότο, τα δαφνόφυλλα, τον χυμό ντομάτας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ρύζι και τη ρίγανη.

Αφήνουμε να πάρει βράση και κατεβάζουμε αμέσως το μάτι στο χαμηλό
και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσουν οι φακές και πήξει η σούπα.

5′ πριν τις κατεβάσουμε απο τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν το καρότο έχει μαλακώσει, αν ναι, τότε είναι έτοιμες, διαφορετικά τις αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτάκια;-)

Στο τελος ρίχνουμε το αλατάκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε ζεστές. Συνοδεύονται με ελιές, ραπανάκια, πράσινη σαλάτα και ότι άλλο αγαπάμε?.

Καλή σας όρεξη….
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΜΥΣΤΙΚΟ ?

?Βράζουμε τις φακές σε χαμηλή φωτιά, γιατί το έντονο βράσιμο τις κομματιάζει.
?αλατίζουμε στο τέλος και καλό είναι να προσθέτουμε τότε το ελαιόλαδο για να πάρουμε τη φρέσκια νοστιμιά του.
?πετάμε τη δάφνη και τη ρίγανη μετά το μαγείρεμα, για να μην πικρίσει το φαγητό.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *