Παραδοσιακό Λαχανόρυζο…


Παραδοσιακό Λαχανόρυζο

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα❣️
2 φλ. ρύζι Καρολίνα
3 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα κόλιανδρο
5 φλ. ζεστό νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ❣️
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάχανο, τη πιπεριά και το καρότο.
Τα αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά για να μην καούν.
Προσθέτουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μισό νερό και αφήνουμε το ριζότο να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά.
Μόλις το νερό μειωθεί προσθέτουμε και το άλλο μισό και αφήνουμε το ριζότο μας να βράσει έως ότου απορροφηθεί όλο το νερό.
Σερβίρουμε χλιαρό σκέτο ή με γιαούρτι
Καλή Σας Επιτυχία ❣️

Παραδοσιακό Λαχανόρυζο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *