Παραδοσιακό Πολίτικο Γλυκό Θεσσαλονίκης…


Παραδοσιακό Πολίτικο Γλυκό Θεσσαλονίκης ??

Πολίτικο Θεσσαλονίκης με σιρόπι, κρέμα, σόδα και μαστίχα. Ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό μοναδικό στη γεύση και το άρωμα. Εύκολη εκτέλεση με σίγουρη επιτυχία! Ιδανικό γλυκό για κέρασμα και επιδόρπιο σε επίσημο τραπέζι. Δοκιμάστε αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού και θα μοσχοβολίσει όλο το σπίτι.

Υλικά?
Σιμιγδαλι 2,5 κούπες τσαγιού χοντρό
Ζαχαρη 1 κούπα
Γάλα 300 γραμμάρια
Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλιά σούπας
Σοδα 1 κουταλάκι κοφτό
Μαστιχα Μισό κουταλάκι αλεσμένη
Σιρόπι
Ζαχαρη 2,5 κούπες τσαγιού
Νερό 2 κούπες τσαγιού
Κανελά 1 ξύλο
Πορτοκαλι Μία φλούδα
Κρέμα
Κρεμα Ζαχαροπλαστικης 1
Γάλα 600 gr
Κανελά μπόλικη
Εκτέλεση?

Ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25 * 35 μέγεθος, και ρίχνουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι… Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά…. Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι με κουτάλι.

Σιρόπι

Τα βράζουμε για 8 λεπτά

Κρέμα

?Χτυπάμε μία κρέμα ζαχαροπλαστικής με 600 gr γάλα μέχρι να δέσει καλά. Όταν έχει κρυώσει τελείως το γλυκό μας απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί και να τραβήξει τουλάχιστον για τρεις ώρες.

Παραδοσιακό Πολίτικο Γλυκό Θεσσαλονίκης... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *