Πατάτες με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα…


?Πατάτες με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα?
Υλικά
– 1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
– 400ml κρέμα γάλακτος light
– 30γρ. βούτυρο
– 250γρ. γραβιέρα
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
– τριμμένο μοσχοκάρυδο
– λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το άσπρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο, στρώνουμε μια σειρά πατάτες, ρίχνουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, εφόσον την έχουμε περάσει από τον τρίφτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Φροντίζουμε, πάντως, να τελειώνουμε, πασπαλίζοντας με μπόλικη γραβιέρα. Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και το βγάζουμε όταν η επιφάνεια του φαγητού αποκτήσει χρυσοκαφέ κρούστα. Αν θέλουμε μπορούμε στο τέλος να το πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή επιτυχία!

Πατάτες με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *