Πιπεριές γεμιστές με γαυράκια…


Πιπεριές γεμιστές με γαυράκια

Υλικά

8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 ματσάκι σέσκουλα ψιλοκομμένα η με 300γρ. φρέσκο σπανάκι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
10-15 ντοματίνια κομμένα στα 4
3 κονσέρβες γαύρο λαδορίγανη
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Στραγγίζετε πολύ καλά τον γαύρο από το λάδι του. Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και τα σπόρια τους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε το κουκουνάρι, όλο το κρεμμύδι και τα σέσκουλα, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τα ντοματίνια και το γαύρο, που θα τον σπάσετε σε κομματάκια χωρίς, όμως, να τον διαλύσετε τελείως.

Γεμίζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε ταψί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε στο ταψί το κρασί και μισό ποτήρι νερό και ψήνετε για 50 λεπτά.

Πιπεριές γεμιστές με γαυράκια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *