Πιροσκι….


Πιροσκι.
Έγιναν τέλεια αφράτα και νόστιμα τη συνταγή την έχω πάρει από την αγαπημένη μου φίλη Maria Stath και την ευχαριστώ πολύ❤️
Υλικά.
1 γιαούρτι 250 γρ.
2 αυγά.
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό.
1 φακελάκι μπεκιν παουντερ.
1 κ. γλ. αλάτι.
1.κ γλ. ξύδι.
1 φακελάκι ξερή μαγιά.
3 κούπες και μισή αλεύρι περίπου .
Για τη γέμιση.
Τυρί λίγο ρίγανη και πιπέρι.
Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ έβαλα το γιαούρτι αυγά αλάτι ξύδι ανακάτεψα, στη συνέχεια έλιωσα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το πρόσθεσα διαδοχικά, έριξα σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν μέχρι να έχω μια ζύμη εύπλαστη αφράτη και ελαστικη. Σκεπασα με πετσέτα και έβαλα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσει. Χωρισα τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια ανοιξα με τον πλάστη τοποθέτησα τη γέμιση έκλεισα πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλα τις άκρες. Τηγανισα σε καλαμποκέλαιο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.Έκανα κ μερικά με γκούντα κ ζαμπόν σε φέτες και έγινα εξίσου τέλεια.

Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πιροσκι.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *