Πολύ νόστιμο, ΠΙΡΟΣΚΙ με πατάτα.
Υλικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
1 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
550-600 γρ περίπου αλεύρι για για μια ζύμη μαλακή.
Όλα τα υλικά μαζί καλό ζύμωμα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά ανάλογα και την ζέστη που έχει ο χώρος.
Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό πατάτες βρασμένες
Λίγο άνηθο
Λίγο γλυκιά πάπρικα
Λίγο πιπέρι μαύρο
Αλάτι ανάλογα το γούστο σας
1 μικρό κρεμμύδι σοταρισμένο σε 3 κσ έλαιολαδο και λιωμένο στο multi.
Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη κόβω κομματάκια σαν ένα καρύδι ανοίγω στην παλάμη μου και βάζω 1 κγ γέμιση κλείνω καλά
και τηγανίζω σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Argiro Papoutsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
0 Σχόλια