ΠΡΟΣΦΟΡΟ…


ΠΡΟΣΦΟΡΟ
Για κάθε ένα πρόσφορο 3 ποτηρια αλεύρι κίτρινο
1 ποτήρι νερό
1 κουταλακι αλάτι.
Προζύμι
Ετοιμαζω το προζύμι απο το προηγούμενο βραδυ.
Το πρωί σε μεγάλη λεκάνη διαλύω το προζύμι με το νερό για τα πρόσφορα και προσθέτω το αλευρι με το αλάτι.
Ζυμωνω αρκετή ώρα να γίνει η ζύμη λεία. Ξεκουραζω μιση ώρα σκεπασμένη τη ζύμη.
Ξαναζυμώνω 5 λεπτα.
Ετοιμάζω τα πρόσφορα στρώνοντας τα συνεχώς με την παλάμη για να γιαλλίσουν. Βάζω ελάχιστο αλευρι στη σφραγίδα και μετα το τινάζω να φυγει το περιττό. Πατώ στη μέση του πρόσφορου πολύ δυνατα και ταυτόχρονα με λεπιδα σχίζω στη μεση σε βάθος 2 περίπου εκατοστά γυρω γυρω. Η ζύμη χωριζει σε δυο μέρη.
Τοποθετώ σε ταψάκι με λαδοκολλα, σκεπάζω με πετσέτα καθαρή, σακούλι και κουβέρτα. Αφήνω γύρω στις 3-4 ώρες να διπλασιαστούν σε ύψος (ανάλογα με τον καιρό). Πριν φουρνίσω τρυπώ με οδοντογλυφίδα στα 4 σημεια του Αμνου και σε 12 σημεια γυρω γυρω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτα στους 180 βαθμούς. Χαμηλώνω στους 150 και συνεχίζω για ακομα μια ώρα και 10 λεπτα περίπου). Όταν είναι έτοιμα τσ τοποθετώ ανάποδα σε καθαρή πετσέτα και τα σκεπάζω μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Roula Aristodemou Papadopoulou

ΠΡΟΣΦΟΡΟ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *