Ραβανι-Το καλυτερο που εχω δοκιμασει….


Ραβανι-Το καλυτερο που εχω δοκιμασει.
8 αυγα
1.1/3 κουπας νεσ καφε ζαχαρη
4 κ.σ γαλα
1.1/3 κουπες αλευρι αυτοδιογκουμενο
1.1/3 κουπες σιμιγδαλι ψιλο
1 κ.σ μπεικιν.
2 βανιλιες
Μια τσιμπια αλατι.
Ξυσμα λεμονιου.
Σιροπι
3 1/2 κουπες νερο
4 .κουπες ζαχαρη
2.κ.σ χυμο λεμονιου
Ξυσμα απο ενα λεμονι
6 κ.σ γεματες βουτυρο αναλατο.
Σιροπι
Βραζουμε πρωτα το σιροπι 8 λεπτα απο την στιγμη που αρχιζει ο βρασμος μαζι με το χυμο λεμονιου. Αποσυρουμε απο τη φωτια και προσθετουμε το ξυσμα και το βουτυρο..
Το αφηνουμε να κρυωσει.
Εκτελεση.
Κοσκινιζουμε το αλευρι, προσθετουμε το σιμιγδαλι το μπεικιν τη βανιλια το ξυσμα λεμονιου το αλατι και ανακατευουμε τα υλικα.
Σε μεγαλο μπωλ χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη 15 λεπτα…
Το μιγμα θα φουσκωσει και θα ασπρισει….συνεχιζοντας ριχνουμε το γαλα
Σταματαμε το μιξερ .
Με ξυλινη κουταλα ενσωματουμε με απαλες χειρουργικες κινησεις το μιγμα των στερεων…κυκλικα απο πανω προς τα κατω και σταδιακα.
Εχουμε λαδωσει και πασπαλισει με αλευρι ενα ταψι νο 30.
Ριχνουμε προσεκτικα το μιγμα στο ταψι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις και στην κατω σχαρα για 50 λεπτα.
Οταν ειναι ετοιμο αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια
Σιροπιαζουμε το γλυκο μας με κουταλα.
Κοβουμε αφου κρυωσει.
Το αφηνουμε τουλαχιστον 6 ωρες στο ταψι μας
Καλυτερα αποτελεσματα εχουν τα αλουμινια σκευη…λιγοτερη ωρα θελουν τα σκουρα ταψια…ακαταλληλα τα ανοξειδωτα
Δεν ανοιγουμε τον φουρνο μας πριν σταθεροποιηθει το γλυκο
Προσεχουμε τις κινησεις μας να μην πεσει. Ελεγχουμε παντα την θερμοκρασια στο δικο μας φουρνο
Γινεται αφρατενιο και αρωματικο…

Maria Xatzhstamatioy-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ραβανι-Το καλυτερο που εχω δοκιμασει.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *