ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!…


ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!

Υλικά για τη ζύμη μας:
400 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια ,κοσκινισμένο
200 γραμμάρια γάλα πλήρες ,χλιαρό
25 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 8 γραμμάρια ξηρή!!
Ένα κουταλάκι βανίλια υγρή
Ένα μεγάλο αυγό
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
40 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση!!
150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
60 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια κανέλα
Ένα κουταλάκι υγρή βανίλια

Υλικά για την λευκή κρέμα επικάλυψης.
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη ή τόση ώστε να γίνει μια αραιή κρέμα.
80 γραμμάρια γάλα
30 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Ένα κουταλάκι βανίλια υγρή
Ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι στο τέλος αν σας αρέσει διαφορετικά το παραλείπετε !!
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ,εκτός από το λεμόνι, ώστε να έχουμε μια ρευστή κρέμα.Στο τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι!!

ΠΩΣ ΦΤΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ.

Στον κάδο του μίξερ ή σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό – χλιαρό γάλα, τη μαγιά και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά, ρίχνουμε ακολούθως 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι!!!Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα μας να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας για περίπου 10 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά!!!!Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά!!Στο τέλος όταν έχει ενσωματωθεί το αλεύρι ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο και εξακολουθούμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη και ελαστική περίπου πέντε λεπτά!!Αφήνουμε το ζυμάρι μας σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο!!!Όταν φουσκώσει την ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο διαστάσεων 55×45 εκατοστών περίπου,λίγο πάνω λίγο κάτω δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία!!
Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλο το φύλλο και ακολούθως από πάνω πασπαλίζουμε την κανέλα την οποία έχουμε ανακατέψει καλά καλά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κάνουμε ρολλό το φύλλο μας και κόβουμε 12- 14 στρογγυλά κομμάτια ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλετε!!Τοποθετούμε σε ταψί,αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για 25 -30 περίπου λεπτά ,ανάλογα το φούρνο σας!!
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ρίχνουμε από πάνω την λευκή κρέμα!!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!... 1
ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!... 2
ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!... 3
ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!... 4
ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *