Ρολό φιλέτο με κρεμμύδια και κονιάκ…


Ρολό φιλέτο με κρεμμύδια και κονιάκ

Υλικά για 4 άτομα ?

900 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο ή νουά (κομμάτι άκοπο)
160 ml κονιάκ
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση κατά μήκος
450 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κύβος λαχανικών
2 κουταλιές παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
1 κουταλιά γούστερ σος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση?
Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο. Μ’ ένα μαχαίρι τού κάνετε σχισμές σε διάφορα σημεία και μπήγετε σ’ αυτές το σκόρδο. Κατόπιν το δένετε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του.
Τοποθετείτε το φιλέτο σε αντικολλητικό ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει ελαφρά. Το περιχύνετε με το μισό κονιάκ και ψήνετε για 35’. Βγάζετε το κρέας από το ταψί και το διατηρείτε ζεστό.
Ρίχνετε στο ταψί το υπόλοιπο κονιάκ, ανακατεύετε και κατόπιν φιλτράρετε αυτό το ζουμί. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 6’ – 7’, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Προσθέτετε στα κρεμμυδάκια το φιλτραρισμένο ζουμί, τον κύβο λαχανικών και τη γούστερ σος και τα βράζετε για 10’. Τα ξαναρίχνετε στο ταψί μαζί με το κρέας και ψήνετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Χτυπάτε λίγο την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα και περιχύνετε με το μείγμα τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μη λιώσετε τα κρεμμύδια και ψήνετε για 2’ – 3’ ακόμη. Σερβίρετε το φιλέτο κομμένο σε φέτες, με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα τους.

Ρολό φιλέτο με κρεμμύδια και κονιάκ... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *