Σάλτσα με τομάτες ψημένες στο φούρνο ….


Σάλτσα με τομάτες ψημένες στο φούρνο .

Υλικά:

Ένα κιλό ώριμες τομάτες ή τοματίνια αν έχετε.

Δύο μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

Μία σκελίδα σκόρδο κομμένη σε μικρά κομμάτια

Τρία καρρώτα

Έξι κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ένα κουταλάκι μέλι

Μία κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

Αλάτι και πιπέρι

ΠΩΣ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 190°C.

Αραδιάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα τις τομάτες,τα καρρώτα και το κρεμμύδι.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.

Τα ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά αν έχουμε χρησιμοποιήσει κανονικές τομάτες και 25 με 30 λεπτά αν έχουμε χρησιμοποιήσει τοματίνια μέχρι να μαραθούν αλλά να διατηρούν το σχήμα και τη ζωντάνια τους.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις τομάτες από το φλοιό τους τις βγάζουμε από το ταψί, και τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά του ταψιού και ανακατεύουμε καλά.

Με ένα ραβδομπλέντερ ή με το μούλτι ομογενοποιούμε πολύ καλά!!!Σε ένα τούλι τοποθετούμε :
ένα κλωναράκι φρέσκια ρίγανη,
ένα κλωναράκι φρέσκο βασιλικό,
δύο φυλλαράκια δάφνης,
λίγα κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού τα δένουμε καλά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα!! Άν θέλετε ή αν δεν έχετε φρέσκα μυρωδικά προσθέτετε αποξηραμένα.
Σιγοβράζουμε σε κατσαρολα για 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα!!Αν χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα για μακαρονάδα τη δένετε τόσο ώστε να πήξει περισσότερο και να μην έχει υγρά!!Εγώ που θα τη χρησιμοποιήσω για τον μπακαλιάρο πλακύ στο φούρνο άφησα περισσότερα υγρά και δεν έλιωσα με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι!!!
Προαιρετικά εδώ μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από μισό λεμόνι, αν σας αρέσει, που δίνει μια εντελώς άλλη διάσταση στη σάλτσα μας.

Σάλτσα με τομάτες ψημένες στο φούρνο .... 1
Σάλτσα με τομάτες ψημένες στο φούρνο .... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *