Σάμαλι νηστίσιμο…


Σάμαλι νηστίσιμο

Υλικά

1 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι αμμωνία
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Φλούδα ενός λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C
-Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
-Βουτυρώνετε ένα ταψί
-Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
-Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά
-Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
-Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, την φλούδα λεμονιού και την ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
-Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι .


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *