Σαραγλί με καρύδια και φυστίκια Αιγίνης!…


Σαραγλί με καρύδια και φυστίκια Αιγίνης!
Εκπληκτικά!
Σαραγλι με καρύδια και φυστίκια Αιγίνης :
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού 300 γρ από 150 καρύδια και φυστίκια
1κ σ κανέλα 1/2 κ γλ γαρύφαλλο
1 βανίλια ξύσμα από 1 πορτοκάλι 250 γρ βούτυρο μισό γάλακτος μισό λυόμενο.
Σιρόπι 300 γρ ζάχαρη 200 γρ νερό 1/2 χυμό λεμονιού.
Ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμενους με την κανέλα το γαρύφαλλο βανίλια και το ξύσμα.
Απλώνω ένα φύλλο ραντίζω με βούτυρο που έχω λιώσει βάζω επάνω ακόμη ένα ραντίζω και από τη μεγάλη πλευρά στα 10 εκτ βάζω μια βελόνα πλεξιματος διπλώνω το φύλλο ραντίζω με ξηρούς καρπούς και τυλιγω το φύλλο χαλαρό σπρώχνω τις δύο άκρες να σουρωσει βγάζω τη βελόνα και τοποθετώ στο ταψί,βουτυρωνω με το βούτυρο που έμεινε.
Ψήνω για 1.30 ώρα στους 140 β.
Ρίχνω το σιρόπι μετά από 15 λ αφού βγουν και τα δύο από τη φωτιά σιγά σιγά όχι όλο μαζί το σιρόπι.
Καλή επιτυχία!!!?
Από τη φίλη μας Vasw Stylla

Σαραγλί με καρύδια και φυστίκια Αιγίνης!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *