ΣΑΡΙΚΙ….στην Πελοπόννησο…
ΦΡΟΥΤΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ή ΦΡΑΝΖΟΛΑ στη Ρούμελη!
Υλικά
5 αυγα
Μισο κιλό φύλλο κρουστας.
3 κουπ.τσ.αμύγδαλο ασπρισμένο( εγω έβαλα 2 αμυγδ.1 καρύδι)
3 βανιλιες
1 κουπα τσ.ζαχαρη
1 κουπα φρυγσνιά
1 σφηνακι λικέρ
1 1/2 κουπ..διαφορα φρουτακια γλυκο κουταλιου…χωρις το σιροπι…
250 γρ.βουτυρο
Χτυπαμε…ασπραδια με τη ζαχαρη να αφρστεψουν.ριχνουμε τους κροκους με τη βανιλια και το λικέρ και τα υπολοιπα υλικα..
Στρώνουμε 3 φυλλα βουτυρωμενα …βαζουμε γεμιση..τυλιγουμε ρολό..
Βουτυρωνουμε χαραζουμε λιγο κοματια.και ψήνουμε.180 β.1 ώρα..
ΣΙΡΟΠΙ
3Ποτηρ.ζαχαρη
2 ποτ.νερό
3κ.σ.λεμονι
3.κ.σ.μέλι..
Κρυο σιροπι…καυτο γλυκο..
Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
0 Σχόλια