Σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες…


Σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες

Σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες! Υπέροχο μπισκοτόγλυκο με σπιτική σοκολατένια κρέμα με κονιάκ, μπισκότα πτι μπερ και φρέσκες μπανάνες. Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! Άλλωστε το μπισκοτόγλυκο είναι η αγαπημένη μας λιχουδιά!

Υλικά
Γάλα 1 λίτρο
Ζαχαρη 220 γρ.
Κακαο 50 γρ. σκόνη
Κορν Φλαουρ 50 γρ.
Αυγα 2
Κονιάκ 2 κ.σ.
Μπισκότα 20-22 πτι μπερ
Μπανανα 2
Αμυγδαλα λίγα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε αρχικά την μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο, το κορν φλάουρ, τα αυγά και περίπου τα 110 γρ. από το γάλα μας. Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μας και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν αρχίσει να βράζει το μείγμα με το γάλα μας, προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε το μείγμα μας διαρκώς σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ωραία παχύρρευστη κρέμα. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.

Στην συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα πυρέξ και το σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε λοιπόν την κρέμα μας για μισή ώρα στο ψυγείο. Σε ένα βαθύ στρογγυλό σκεύος περίπου 23-24 εκ τοποθετούμε δύο στρώσεις πλαστικής μεμβράνης.

Στρώνουμε στον πάτο δύο μπανάνες κομμένες σε φέτες περίπου 0,5 εκ. Πάνω από τις μπανάνες ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας και την στρώνουμε καλά. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε μία σειρά μπισκότων πτι μπερ. Πάνω από τα μπισκότα ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και την στρώνουμε καλά.

Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε άλλη μία σειρά μπισκότων πτι μπερ και σκεπάζουμε το γλυκό μας με μία πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Όταν παγώσει το γλυκό μας, ανοίγουμε την μεμβράνη.

Αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας σε μία πιατέλα. Αφαιρούμε με προσοχή την μεμβράνη από τον πάτο του γλυκού. Πασπαλίζουμε το γλυκό μας με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Daddy-cool.gr

Σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες... 2
Σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *