Σοκολατακια μανταρίνι….


Σοκολατακια μανταρίνι.
ΥΛΙΚΑ :
200γρ.φλουδες μανταρίνι 200 χυμό μανταρίνι 200γρ.ζαχαρη 150 γρ. Καρυδοψιχα 40γρ.φρυγανια τριμμένη 1κ.σ.γεματη κακάο λίγο κονιάκ. 300γρ.σοκολατα κουβερτούρα και την εξωτερική κάλυψη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε τα μανταρίνια τα στηβουμε κρατάμε τον χυμό. Στο μουλτι αλέθουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον πολτό από τις φλούδες το χυμό και την ζάχαρη. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου γίνουν μια παχιά μαρμελάδα. Την αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα χοντρό σπασμένα καρύδια την φρυγανιά και το κακάο. Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει. Βρεχουμε τα χέρια μας στο κονιάκ για να μας διευκολύνει στο πλασιμο. Τα αραδιαζουμε σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τά βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν. Σε μπεν-μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και σοκολατωνουμε ένα ένα τα σοκολατακια μας. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Anna Lampropoulou

Σοκολατακια μανταρίνι.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *