Σουτζουκάκια αλλά φούρνου!!…


Σουτζουκάκια αλλά φούρνου!!

Υλικά:
• 50 ml ελαιόλαδο
• 2 σκ. σκόρδο
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 200 γρ. ψωμί για τοστ
• 100 ml γάλα, 3,5%
• 1 αβγό
• αλάτι
• 1 πρέζα μπούκοβο
• 1 1/2 κ.γ. κύμινο
• 1 πρέζα πιπέρι
• δυόσμο
• 20 ml ούζο

Για τη σάλτσα
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, μεσαίο
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 2 φύλλα δάφνης
• 250 ml νερό
• 1 ζωμό κότας Knorr
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 στικ κανέλα

Για το σερβίρισμα
• ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση:
Για τα σουτζουκάκια
• Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο.
• Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας. Το λάδι με το σκόρδο, το γάλα, το ούζο και το αυγό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε και το ψωμί σε κομμάτια, το κύμινο, το μπούκοβο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει τελείως το ψωμί.
• Προσθέτουμε στο μείγμα αρκετό αλάτι και πιπέρι και τον κιμά.
• Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
• Σε ένα ταψάκι με αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι. (περίπου 30-50 γρ. το καθένα)
• Τα βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Για τη σάλτσα
• Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
• Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι.
• Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε και το κρεμμύδι.
• Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
• Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ τομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
• Ρίχνουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, 1 κύβο, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.
• Καπακώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.
• Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο δυόσμο!

Σουτζουκάκια αλλά φούρνου!!... 1
Σουτζουκάκια αλλά φούρνου!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *