ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ……


ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ…
με ριγκατονι….!!!!! ?
Μπορείτε να σερβίρετε με ρυζακι ή πουρέ πατάτας…
αλλά και με ριγκατονι είναι πραγματικά υπέροχα!!!!!
Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά
1/2 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμενες σε λευκό κρασί
1 αβγό
1 κ.γ κοφτό κύμινο
1/2 φλ. του καφέ λάδι
Αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες ή μια κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 φλυτζανακι του καφέ λάδι
1 φλυτζανακι του καφέ κρασί
1 κ.γ κοφτό κύμινο
750 γρ ριγκατονι
κεφαλογραβιερα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζυμωνω τον κιμά μου πολύ καλά( όσο περισσότερο τα δουλεύω τόσο πιο αφράτα γίνονται) με το τριμμένο κρεμμύδι, το σκορδο, το ψωμάκι αφού το έχω μουσκεψει στο κρασί και το έχω στιψει,το αβγό και τα μυρωδικά.
Πλάθω σουτζουκάκια , τα αλεύρωνω(προαιρετικά), τα βάζω σε ταψακι με λαδόκολλα και τα ραντίζω με ελάχιστο λαδακι.
Τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ωστόσο ετοιμάζω τη σαλτσουλα.
Σοταρω στο λαδακι μου το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και ρίχνω μια τσιμπια ζάχαρη.
Τα γυρίζω να γυαλισουν. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα ,το χυμό ,το κύμινο και αλατοπιπερωνω!!
Προσθέτω λίγο νεράκι και βράζω για 10 λεπτά και προσθέτω τα ψημένα σουτζουκάκια.
Ψήνω τα σοτζουκακια μέχρι να τραβήξουν τη σαλτσουλα και να πήξει.
Για τα ριγκατονι
Βράζω σε καλά αλατισμένο νερό τα ριγκατονι για 7 λεπτά.
Τα σουρώνω , τα βουτυρώνω και
σερβίρω με σουτζουκάκια , μπόλικη σαλτσουλα και τυρακι!!!
Καλή επιτυχία!!!!

Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ...... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *