Σπανακοτυρόπιτα…


Σπανακοτυρόπιτα

Η αλήθεια είναι πως με το φύλλο δεν το χω..
Και λυπάμαι τόσο πολύ γιατί έχω μια γιαγιά που σε καθημερινή βάση άνοιγε φύλλο και ποτέ δεν κάθησα να μου δείξει :/
Και τώρα παλεύω σαν με δράκους ?
Που θα πάει όμως θα τα καταφέρω

Να μου πείτε και εσείς ίσως μια συνταγή για ζύμη και να δοκιμάσω να κάνω…
Ίσως να μη φταίω εγώ και αυτή την φορά να τα καταφέρω, τι να πω εκτός ?

Η γέμιση πάντως έγινε τέλεια ?
Τόσο τέλεια που άρχισα να την τρώω πριν την ρίξω στο ταψί…

Για την γέμιση έβαλα λίγο από παππού Λάκωνα… λίγο από γιαγιά Ευοιώτισσα και λίγο απ’την τρέλα την δική μου 🙂
Με την βοήθεια της θείας μου ?
—————————————-

Για την γέμιση

1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
2 φλυτζάνια μυρώνια
Το άσπρο από 2 πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
500 γρ. Κατσικίσιο τυρί (φέτα)
3 κσ τραχανά
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Πλένουμε ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε όλα μας τα μυρωδικά και τα χόρτα σε μια μεγάλη λεκάνη…

Μόνο το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε και το κρατάμε χωριστά

Σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να μαραίνεται ρίχνουμε και ό,τι άλλο έχουμε ψιλοκόψει
Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και μόλις μαραθούν όλα τα χορταρικά μας σβήνουμε την φωτιά.

Η σειρά που με βοηθάει όταν φτιάχνω πίτα είναι να φτιάχνω την ζύμη και όσο αυτή ξεκουράζεται να πλένω και να ψιλοκόβω τα μυρωδικά και τα χόρτα μου…
Κόβω το ζυμάρι σε 6 μπάλες και όσο ξεκουράζεται σωτάρω την γέμιση…
Όσο έχω την γέμιση να κρυώνει ανοίγω τα φύλλα
Και λίγο πριν ρίξω την γέμιση στο ταψί
προσθέτω το αλάτι, την φέτα τριμμένη το πιπέρι και τον τραχανά…
Τα ανακατεύω και τα ρίχνω στο ταψί

Την ζύμη θα την ξανά προσπαθήσω και όταν βρω συνταγή που να με ικανοποιεί θα την μοιραστώ μαζί σας 🙂

Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε ακόμα μια φορά ???

Σπανακοτυρόπιτα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *