Σπανακόπιτα!!!…


Σπανακόπιτα!!!

Για το φύλλο
500 γρ αλευρι
1 ποτηρι χλιαρό νερό περίπου
1/2 ποτ κρασιού λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλατι

Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμενο σε χοντρα κομμάτια
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γρ φετα
Αλατι πιπερι
Λαδι

Σε ενα μπολ βάζω το αλέυρι το αλατι και το λαδι και το ανακατέυω με τα χερια να γινει σαν ψίχουλα για να αποροφηθει καλά το λάδι! Μετά προσθετω λίγο λίγο το νερό και ζυμώνω μεχρι να εχω ενα ζυμαρακι μετριο που να μην κολαει στα χέρια!! Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί!
Για την γέμιση!!
Αφού πλυνω και κόψω το σπανάκι και τα μυρωδικά τα τρίβω καλά με αλάτι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.Τα Ξεπλενω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.Βάζω δυο φύλλα κάτω λαδώνοντας καθε φύλλο την γέμιση που έχω ανακατέψει μέσα την φέτα σπασμένη σε κομμάτια 1 κ.σ τραχανα και δυο φύλλα πάνω.Ρίχνω λιγο λαδι επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!
Αλεξάνδρα Κυριάκη χρυσοχερες

Σπανακόπιτα!!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *