Συνταγή για τσιριχτά! Παραδοσιακοί ποντιακοί λουκουμάδες με μαγιά μπύρας και μέλι


Συνταγή για τσιριχτά! Παραδοσιακοί ποντιακοί λουκουμάδες με μαγιά μπύρας και μέλι. Αφράτοι και μαλακοί παραδοσιακοί λουκουμάδες από τον Πόντο, που γίνονται πεντανόστιμοι και απολαυστικοί! Σερβίρετε με μέλι ή ζάχαρη, και απολαύστε τους με όλη την οικογένεια.

Υλικά?‍?
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 500 γρ
Νερό 500 γρ. χλιαρό
Αλατι 1 κουταλακι γ.
Μελι 1 κουταλάκι γ.
Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
Μαγιά 30 γρ. μπύρας (αντί για ξερή)
Ελαιολαδο για το τηγάνισμα
Μελι ή ζάχαρη κρυσταλλική (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση για τσιριχτά?‍?
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά για να λιώσει και προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι). Σκεπάζουμε το χυλό και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 50-60 λεπτά ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Όταν είμαστε έτοιμοι για το τηγάνισμα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα βαθιά το λάδι.

Πιάνουμε με τη χούφτα μας τον χυλό και τον πιέζουμε προς τα πάνω, ώστε να βγει από τον αντίχειρα μας. Το μπαλάκι από ζύμη που βγαίνει το κόβουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο λάδι να τηγανιστεί. Έτσι κάνουμε με όλο το ζυμάρι και τηγανίζουμε τα τσιριχτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.

Βγάζουμε τα τσιριχτά από το τηγάνι, με μια τρυπητή κουτάλα. Καλό είναι να τα αφήνουμε για λίγα λεπτά επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τέλος, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη ή μέλι.
Το κουτάλι για τη ζύμη να το βουτάτε συνέχεια στο νερό ώστε να μην κολλάει και δυσκολεύεστε να κόψετε τα τσιριχτά!

Συνταγή για τσιριχτά! Παραδοσιακοί ποντιακοί λουκουμάδες με μαγιά μπύρας και μέλι 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *