Τάρτα με μανιτάρια…


?Τάρτα με μανιτάρια?
Υλικά
– 300γρ. μανιτάρια
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– 2κ.σ. βούτυρο
– 200γρ. τυρί Havarti (κίτρινο τυρί) σε φέτες ψιλοκομμένο
– 200γρ. σάλτσα ντομάτας
– 2κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
– 100γρ. γάλα
– 100γρ. κρέμα γάλακτος 36%
– 80γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
– 1 αυγό
– 1 κρόκο
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη ζύμη:
– 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 5γρ. αλάτι
– 125γρ. βούτυρο
– 1 κρόκο αυγού
– 50γρ. κρύο νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο στο μπολ ενός μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, τον κρόκο και το νερό. Ζυμώνουμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μία ζύμη. Αποσύρουμε την ζύμη από το μπολ, την τοποθετούμε σε καθαρή και στεγνή επιφάνεια και ξεκινάμε να την ζυμώνουμε, πιέζοντας με το εσωτερικό της παλάμης, από το κέντρο της ζύμης και προς τα έξω. Συνεχίζουμε την διαδικασία για 5-6 λεπτά και μετά τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 25-30 λεπτά. Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε προσεχτικά την ζύμη στην ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνουμε ένα μικρό γύρισμα στη ζύμη προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-14 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με φασόλια για βάρος. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν τα μανιτάρια είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τις 2κ.σ. βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά. Κρατάμε λίγα μανιτάρια σε ένα μπολ και τοποθετούμε το υπόλοιπο σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τυρί Ηavarti μαζί με το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα στην τάρτα και αλείφουμε την σάλτσα ντομάτας με μικρές κουταλιές πάνω στην γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό και τον κρόκο μαζί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Περιχύνουμε το μείγμα στην τάρτα, τοποθετούμε πάνω τα μανιτάρια που κρατήσαμε στο μπολάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16-18 λεπτά. Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε. Καλή επιτυχία!

Τάρτα με μανιτάρια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *