Ταρτάκια με ροκφόρ, καρύδια και μήλο…


?Ταρτάκια με ροκφόρ, καρύδια και μήλο?
Υλικά
– 1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτες
– 1/4φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
– 2κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 μικρό μήλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
– 120γρ. ροκφόρ ή μπλέ τυρί, σε μικρά κομματάκια
– 1/4φλ. καρύδια χοντροκομμένα
– 1κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 2 αυγά
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τη ζύμη για τάρτα για 20 λεπτά εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς ή 160 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για μάφινς. Κόβουμε την τάρτα με ένα μικρό πιατάκι σε στρογγυλλά δισκάκια, σε μέγεθος που να καλύπτει κάθε θήκη για μάφινς και τα πλαϊνά της. Τα φύλλα της ζύμης που θα περισσέψουν μπορούμε να τα ξαναπλάσουμε σε φύλλο και να τα κόψουμε σε δισκάκια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μήλο, το τυρί και τα καρύδια στα ταρτάκια. Γεμίζουμε με το μείγμα του αυγού και γαρνίρουμε με το μαϊντανό. Ψήνουμε τα ταρτάκια για 25 λεπτά στη χαμηλή σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η γέμιση. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια, τα αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Ταρτάκια με ροκφόρ, καρύδια και μήλο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *