Ταρτάκια με σπανάκι και μπέικον…


?Ταρτάκια με σπανάκι και μπέικον?
Υλικά
– 1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα
– 250γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
– 2 φέτες μπέικον σε κομμάτια
– 1/3φλ. τριμμένη παρμεζάνα
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 2 αυγά
– αλάτι
– πιπέρι
– 1/2φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο. Λαδώνουμε ελαφρώς τη φόρμα για muffin. Κόβουμε τη ζύμη μας με ένα μικρό μπολάκι σε στρογγυλά δισκάκια, σε μέγεθος που να καλύπτει κάθε θήκη για muffin (και τα πλαϊνά της). Αν περισσέψει ζύμη μπορούμε να πιάσουμε και άλλα δισκάκια. Σε ένα μικρό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον λίπος. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στο ίδιο τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια στο λίπος του μπέικον, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμύδια, το μπέικον, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε πάλι. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά στη χαμηλή σχάρα του φούρνου στους 160 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Ταρτάκια με σπανάκι και μπέικον... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *