Τούρτα με αμύγδαλα…


?Τούρτα με αμύγδαλα?
Υλικά
– 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
– 1 φάκελος Garni ζαχαροπλαστικής
– 600ml γάλα
– 100γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα σε κομματάκια
– 25γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
– 1 συσκευασία βάση για τούρτα με γεύση βανίλια (Θα χρησιμοποιήσουμε 2 βάσεις)
Για το σιρόπι:
– 100ml νερό
– 100γρ. ζάχαρη
– 2κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια:
– 400ml κρύο γάλα
Για το Garni ζαχαροπλαστικής (σαντιγί):
– 200ml κρύο γάλα
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια:
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με 400ml κρύο γάλα. Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε 90ml γάλα με 90ml κρέμα γάλακτος. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας, προσθέτουμε τα μισά αμύγδαλα, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάμε για να γαρνίρουμε την επιφάνεια της τούρτας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αν θέλουμε προσθέτουμε στο σιρόπι 2κ.σ. κονιάκ. Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μία βάση για τούρτα και τη ραντίζουμε με το μισό σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, τοποθετούμε τη δεύτερη βάση για τούρτα και τη ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Για το Garni ζαχαροπλαστικής (σαντιγί):
Βάζουμε σε ένα μπολ 200ml κρύο γάλα, προσθέτουμε το περιεχόμενο ενός φακέλου Garni (σαντιγί) και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να “στέκεται”. Όταν είναι έτοιμη η σαντιγί μας, καλύπτουμε όλη την τούρτα με αυτήν και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Καλή επιτυχία!

Τούρτα με αμύγδαλα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *