Τούρτα με σοκολάτα κουβερτούρα και κρέμα με λικέρ αμαρέτο!!!…


Τούρτα με σοκολάτα κουβερτούρα και κρέμα με λικέρ αμαρέτο!!!
❤Λόγω της ημέρας!!!❤
Υλικά για το παντεσπάνι!!
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
25 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
Εννέα ασπράδια αυγών
Δύο κρόκους αυγών
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και αναδεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα!!Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν καλά και τους ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα .
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με ελάχιστο αλάτι στην άκρη του κουταλιού του γλυκού και σιγά σιγά ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας προσεκτικά για να μην πέσει η μαρέγκα!!!
Τοποθετούμε σε δύο ταψάκια στρογγυλά διαστάσεων 23 με 24 πόντους και ψήνουμε για 15 λεπτά στον αέρα στους 160 βαθμούς!!!
Για τη μους σοκολάτα τα υλικά μας!!!!

160 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
160 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κτυπημένη ελαφρά ώστε να πάρουμε μια παχύρευστη μορφή!!
80 γραμμάρια γάλα

Πως φτιάχνουμε τη μους σοκολάτα!!

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και ι το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν καλά!!!Αφήνουμε λίγο στην άκρη να χλιαρύνει και προσθέτουμε σιγά σιγά την παχύρευστη κρέμα γάλακτος!!!Σε ένα δακτυλίδι τοποθετούμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι μας και από πάνω στρώνουμε τη μους σοκολάτας!!Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει η μους !!!

Υλικά για την κρέμα αμαρέτο.

4 κρόκοι αυγών
60 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κτυπημένη ελαφρά ώστε να πάρουμε μια παχύρευστη μορφή!!
3 φύλλα ζελατίνης
40 γραμμάρια λικέρ αμαρέτο.

Πως φτιάχνουμε την κρέμα αμαρέτο.

Σε Μπεν Μαρί χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους συνεχώς ανακατεύοντας μέχρι να σφίξουν ,να ψηθούν και να γίνουν μια άσπρη κρέμα .Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν και ακολούθως τα λιώνουμε σε λίγο ζεστό νερό.
Μόλις σφίξουν και ασπρίσουν οι κρόκοι προσθέτουμε το υγρό με τα φύλλα ζελατίνες.Προσθέσουμε προσεκτικά την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά απαλά!!Βγάζουμε από το ψυγείο μας το δίσκο με το παντεσπάνι και τη μους και αδειάζουμε πάνω από τη μους σοκολάτας που έχει παγώσει την κρέμα αμαρέτο.Τοποθετούμε το δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι από πάνω και βάζουμε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να φτιάξουμε την επικάλυψη σοκολάτας!!!

Υλικά επικάλυψης τούρτας με σοκολάτα!

120 γραμμάρια κουβερτούρα
120 γραμμάρια γάλακτος 35% λιπαρά
Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι!

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας και το μέλι!!!
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να λιώσει η σοκολάτα, καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας με την σοκολάτα!!
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες να κρυώσει!!Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε όπως θέλουμε!!

Τούρτα με σοκολάτα κουβερτούρα και κρέμα με λικέρ αμαρέτο!!!... 1
Τούρτα με σοκολάτα κουβερτούρα και κρέμα με λικέρ αμαρέτο!!!... 2
Τούρτα με σοκολάτα κουβερτούρα και κρέμα με λικέρ αμαρέτο!!!... 3
Τούρτα με σοκολάτα κουβερτούρα και κρέμα με λικέρ αμαρέτο!!!... 4
Τούρτα με σοκολάτα κουβερτούρα και κρέμα με λικέρ αμαρέτο!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *