Τούρτα Μους σοκολάτας με τρούφα και μπόλικα κερασάκια…


Τούρτα Μους σοκολάτας με τρούφα και μπόλικα κερασάκια…
Υλικά για το παντεσπάνι
9 αυγά, 250 γρ ζάχαρη,2 βανίλιες,1 κοφτό κ.γ άλατι
60 γρ. κακάο ,100 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ κορν φλάουρ,50 γρ βούτυρο λιωμένω
Υλικά για τη Μούς Σοκολάτα
2 κουτιά 500 γρ.φυτική σαντιγί , 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Υλικά για το γλάσσο σοκολάτας
200 ml γάλα , 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη , 2-3 κ.σ σπορέλαιο
Υλικά για το σιρόπι
250 γρ. νερό, 250 γρ. ζάχαρη, 2 κ.σ χυμό λεμόνι,2-3 κ.σ κονιάκ
Για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε κερασάκια , τρούφα και λίγη λευκη κουβερτούρα λιωμένη.
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Έπειτα ρίχνουμε το άλατι τι βανίλιες.Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο και το κόρν φράουρ κοσκινισμένα.και στο τέλος προσθέτω το λιωμένω βούτυρο.Ανακατεύω απαλά.Ψήνουμε σε 30χ35 τσέρκι για 35 λεπτά περίπου πάνα κάτω στις αντιστάσεις. Βγένουν 3 παντεσπάνια.
Για τη Μούς Σοκολάτα : Χτυμάμε τη φυτική σαντιγί μέχρει να σφίξει πολύ καλά και έπειρα ρίχνουμε το άλειμα φουντουκίου αφού το λιώσουμε πρώτα σε μπέλ μαρι και το αφήσουμε λίγο να κρυώσει. Ανακατεύω απαλά να μην κόψει.
Για το γλάσσο σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτια και ρίχνουμε την κουβερτούρα ,ανακατεύουμε να λιωσει στο τέλος προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Για το σιρόπι: βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτάκαι στο τέλος προσθέτω το χυμό λεμονιού .αφου κρειώσει λίγο προσθέτω προαιρετικά το κονιάκ.
Αφού έχω χωρίσει στα 3 το παντεσπάνι μου τοποθετώ το πρώτο στην πιατέλα μου σιροπιάζω ελαφρά .Βάζω μια δόση Μούς σοκολάτα .επειτα συνεχείζω με τα άλλα παντεσπάνια.στο τελευταίο επάνω μετά τη μους ρίχνω το γλάσσο.Αφείνω να παγώσει πολύ καλά 3-4 ώρες και έπειτα συνεχείζω με την υπόληπη διαακόσμηση της τουρτας .Εγώ έβαλα γραμμές από λιωμένη λευκη κουβερτούρα και γύρω γύρω τρόυφα και κερασάκια μπόλικα…

Τούρτα Μους σοκολάτας με τρούφα και μπόλικα κερασάκια... 1

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *