Τούρτα μους σοκολάτα στο μπολ με γλάσο καθρέφτη ΄Ονειρο!…


Τούρτα μους σοκολάτα στο μπολ με γλάσο καθρέφτη ΄Ονειρο!

Για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 λεπτά 1 αυγό με 4 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική, μετά προυθετουμε 4 κ.σ σπορέλαιο, 2 κ.σ κακάο, 4 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ., 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε ένα σκεύος στρογγυλό με λαδόκολλα στο πάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° βαθμούς για 10 – 15 λεπτά.
Για τη μους
200 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ.σ μέλη και 3 φύλα ζελατίνη.
Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια με λίγο κρέμα γάλακτος . Μεταφέρουμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί και αφήνουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε και την ζελατίνη μαλακόμενη στο κρύο νερό και ανακατεύουμε να λιώνει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί. Δεν θέλουμε η σαντιγί να σφίξει πολύ.
Βάζουμε στον κάδο με τη σαντιγί τη βανίλια και προσθέτουμε το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα σε δύο δόσεις. Η κουβερτούρα θέλουμε να είναι ζεστή όχι καυτή.
Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε τη μους μέσα σε ένα μπολ, με μεμβράνη, τοποθετούμε το παντεσπάνι πάνω στην μους, σκεπάζουμε με το μεμβράνη που είναι έξω από το μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να σφίξει η μους.
Μόλις βγάζουμε από το ψυγείο,
ξεφορμαρουμε πάνω σε μία σχάρα, βγάζουμε την μεμβράνη και περιχύνουμε με το γλάσο καθρέφτη με γρήγορης κίνησης και αμέσως πάνω στο γλάσο ρίχνουμε με ένα σουρωτήρι χειρός κακάο. Κουνάμε ελαφρώς την σχάρα για να ανοίγουμε το κακάο και να γίνει αυτό το σχέδιο.
Για το γλάσο καθρέφτη.
5 γρ. Ζελατίνη ή 3 φύλλα,
120 γρ. Ζάχαρη, 80 γρ. νερό
40 γρ. Κακάο, 40 γρ. Κρέμα γάλακτος,
25 γρ. σοκολάτα.
Πρώτα θα βάλουμε την ζελατίνη μέσα σε κρύο νερό, για να μαλακώσει. Σε μια μικρή κατσαρόλα θα ρίξουμε την ζάχαρη, οπωσδήποτε κοσκινισμένο κακάο, στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και το νερό. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα στην άκρη. Ρίχνουμε μέσα μαύρη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και μετά την μαλακή πια ζελατίνη και πάλι ανακατεύουμε πολύ καλά και περνάμε από σουρωτήρι . Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι την θερμοκρασία δωματίου. Και τώρα μπορούμε με αυτό το υπέροχο εύκολο γλάσο καθρέφτη να καλύψουμε τούρτα γενεθλίων, κέικ, παστάκια ή όπως στην περίπτωση μας την βασιλόπιτα. Διατηρείτε μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον 2 εβδομάδες κλείνοντας καλά σε επαφή, με μια μεμβράνη και πριν από τη χρήση, το ζεσταίνουμε σε ένα Μπεν Μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για να φέρουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία ! Αν θέλετε να τρέχει όμορφα πάνω από την τούρτα, τότε η θερμοκρασία του γλάσου πρέπει να είναι χαμηλότερη, και όχι περισσότερο από 30°, περίπου 28° βαθμούς, αλλιώς θα στάζει σαν νεράκι και δεν θα είναι ωραία.
Διακόσμουμε με σχέδια από σοκολάτα σαν κυλίνδρο .

Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τούρτα μους σοκολάτα στο μπολ με γλάσο καθρέφτη ΄Ονειρο!... 1
Τούρτα μους σοκολάτα στο μπολ με γλάσο καθρέφτη ΄Ονειρο!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *