Το γλυκό μας μπακλαβάς και το φαγητό κουπέπια με σαλάτα!…


Το γλυκό μας μπακλαβάς και το φαγητό κουπέπια με σαλάτα!
Μπαγκλαβάς
Υλικά:
1 φύλλο κρούστας(έβαλα 1 1/2 πακέτο φύλλο και 1 1/4 λάδι)
3/4 ποτ λάδι ή βούτυρο
400 γρ.αμύγδαλα σπασμένα και καρυδιά ή χαλεπιανά(μπορούμε να βάλουμε πιο λιγη ποσότητα)
1/4 κγ γαρίφαλο
2 κγ.φρυγανιά
λίγο ανθονερο
κανέλα, ζάχαρη όσο θέλετε (έβαλα 3 κουταλάκια το καθένα)
Σιρόπι:
2 3/4 ποτ.νερό
2 3/4 ζάχαρη
ξυλάκια κανέλας
φλούδα λεμονιού
2-4 γαρύφαλλα
1 κ.σ. μέλι
Βράζει για 5 λεπτά. Οταν σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε και το μέλι.
Λαδώνουμε το pyrex ,κάθε φύλλο το λαδώνουμε με το πινέλο. Βάζουμε τα σπασμένα αμύγδαλα στην μέση ή εναλλάξ 3-4 φορές. Τον χαράζουμε καλά με μυτερό μαχαίρι. Πρώτα κάθετα και μετά από την γωνιά πάνω δεξιά μέχρι την γωνιά κάτω αριστερά. Για να γίνει το σχήμα του μπαγκλαβά.Ψήνουμε στους160 βαθμούς αντιστάσεις για μια ώρα. Κρύο το σιρόπι. Δεν σκεπάζουμε τον μπαγκλαβά.

Το γλυκό μας μπακλαβάς και το φαγητό κουπέπια με σαλάτα!... 2
Το γλυκό μας μπακλαβάς και το φαγητό κουπέπια με σαλάτα!... 3
Το γλυκό μας μπακλαβάς και το φαγητό κουπέπια με σαλάτα!... 4
Το γλυκό μας μπακλαβάς και το φαγητό κουπέπια με σαλάτα!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *