Το εκμέκ της τεμπέλας…


Το εκμέκ της τεμπέλας

υλικά

30 φρυγανιές
1φλ. ζάχαρη
1φλ. νερό
1κ.σ χυμό λεμονιού
5κ.σ κορν φλάουρ
500ml γάλα
300ml κρέμα γάλακτος
425ml ζαχαρούχο γάλα

Σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ άπλωσε τις μισές φρυγανιές. Σε ένα κατσαρολάκι δέσε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για να γίνουν σιρόπι. Αφού δέσει, άφησε το λίγο να κρυώσει και έπειτα ρίξε το μισό στις φρυγανιές. Περίμενε 2 λεπτά και έπειτα στρώσε και τις υπόλοιπες φρυγανιές από πάνω και ρίξε και το υπόλοιπο μισό σιρόπι. Άφησε τις φρυγανιές σου να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και προχώρα με την κρέμα.Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κορν φλάουρ με 1/2φλ κρύο γάλα και ανακάτεψε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τέλος το μείγμα με το κορν φλάουρ. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα σου και να έχει μια ωραία βελούδινη υφή. Αφού δέσει και γίνει ωραία και λαχταριστή η κρέμα ρίξτην πάνω από τις φρυγανιές και άπλωσε με μια σπάτουλα καλά. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες. Στα μισά μπορείς να το βγάλεις και να απλώσεις από πάνω σαντιγί και έπειτα πάλι ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά! Επίσης, μπορείς να πασπαλίσεις το εκμέκ από πάνω είτε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, είτε με κακάο, είτε με τριμμένη σοκολάτα !!!!!

Το εκμέκ της τεμπέλας... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *