Υπέροχα μπιφτέκια ψαριού!! Ωραία υφη, πεντανόστιμα και πολύ εύκολα!!…


Υπέροχα μπιφτέκια ψαριού!! Ωραία υφη, πεντανόστιμα και πολύ εύκολα!!😍

Μπιφτέκια ψαριού

Υλικά:

500γρ φιλέτο μπακαλιάρου
500γρ πατάτες
3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
Ξύσμα απο ένα λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν καλά (όπως κάνουμε πουρέ). Τις στραγγίζετε, τις επιστρέφετε στο σκεύος, τις λιώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν λιγο.
Στη συνέχεια βάζετε το ψαρι σε ταψάκι με χαρτί αντικολητικό, το λαδωνετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ίσα να έχει ψηθεί. Θα δείτε τον χρόνο. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει λίγο για να μπορέσετε να το χειριστείτε. Μολις κρυώσει λίγο με τα χέρια σας το κάνετε σε κομμάτια σαν φλιδες.
Σε ενα μπώλ βάζετε τις πολτοποιημένες πατάτες, το ψάρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα και το αυγό χτυπημένο. Αλατοπιπερωνετε και ζυμώνετε τα υλικά χωρίς όμως να λιωσετε τελείως το ψάρι, θέλουμε κομμάτια να μείνει μέσα. Ζυμώνετε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλετε και τα τοποθετείτε σε αλευρωμένο δίσκο ή ταψάκι. Τα πασπαλίζετε και απο πανω με αλεύρι μόλις τελειώσετε και τα βάζετε στο ψυγειο για περίπου 1 ώρα για να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους στο τηγάνισμα.
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τα τηγανιζετε να πάρουν ωραίο χρώμα και απο τις δυο πλευρές. Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και sweet chilli sauce ή οτι αλλο προτιμάτε. Στο πρωτο σχόλιο θα το δείτε στο εσωτερικό.
Μπορείτε πριν τα τηγανισετε, αφού έχουν μείνει 1 ώρα στο ψυγείο να τα χωρίσετε σε μερίδες, να τα βάλετε σε σακούλα τροφίμων και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες.
Καλή επιτυχία!!

Elena Psillia
ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ

Υπέροχα μπιφτέκια ψαριού!! Ωραία υφη, πεντανόστιμα και πολύ εύκολα!!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *