Χιονάτη…


Χιονάτη

Υλικά
περίπου 12-14 κομμάτια
1 1/2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 πακέτο μαργαρίνη (250γρ)
1 1/2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου βανίλια
5 κ. σ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί Μόρφατ (ή Ερμόλ)
Αρκετό ινδοκάρυδο
Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα χωρίς να τα θρυμματίσουμε τελείως σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη μαργαρίνη (την οποία το έχουμε λιώσει).

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 3/4 του λίτρου από το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε ένα μπώλ βάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα και ανεκατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανεκατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται κρέμα (σε χαμηλή φωτιά πάντα γιατί θα κολλήσει).

Μόλις γίνει κρέμα το κατέβαζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα μπισκότα με αυτό. Αφήνουμε περίπου μισή ώρα να κρυώσει.

Βάζουμε τη Μόρφατ στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ανέβει λίγο. Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά ακόμα. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο (μπόλικο) και το αφήνουμε ακόμα 1 ώρα πρίν το βάλουμε στο ψυγείο.

Αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 6-7 ώρες

Χιονάτη... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *