Χοιρινές μπριζόλες φούρνου…


Χοιρινές μπριζόλες φούρνου

Υλικά:
8 χοιρινές μπριζόλες
2 κύβοι βοδινού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
11/2 φλυτζάνι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
8 καρότα
8 κρεμμύδια μικρά
12 δαμάσκηνα αποξηραμένα
8 καρφάκια γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλα Κεϋλάνης
3 κουτ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στον αέρα.
Διαλύουμε τους κύβους σε ελαιόλαδο και μαρινάρουμε τις μπριζόλες.
Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού, τις βάζουμε στο ψυγείο, για 2 ώρες, η αν είναι δυνατόν, για ένα ολόκληρο βράδυ.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα καρότα φέτες, τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, και καρφώνουμε από 1 γαρύφαλλο επάνω τους .
Τα δαμάσκηνα τα βάζουμε στο τέλος του ψησίματος, μην διαλυθούν.
Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το ξύλο κανέλας,το κρασί, το ελαιόλαδο, το νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, κάνοντας 1 τρύπα στην μέση με οδοντογλυφίδα, και ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα, του φούρνου,1.30 ώρα, συνολικά.
Τα τελευταία 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσουν οι μπριζόλες, και σκορπάμε τα δαμάσκηνα ολόκληρα, μέσα στο ταψί. Στα 15’ αλείφουμε με πινέλο σιλικόνης, τις μπριζόλες με τα υγρά του ταψιού. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Σημείωση:
Αλάτι – πιπέρι και καρυκεύματα επιπλέον,
δεν βάζουμε
γιατί έχουν οι κύβοι.
Matula Giasirani

Χοιρινές μπριζόλες φούρνου... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *