Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπύρα ……


Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπύρα …❣❣❣
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
350 γρ. χωριάτικο λουκάνικο καπνιστό
4 μέτρια κρεμμύδια
1 κύβο ζωμό βοδινου
3-4 κ.σ. κρεμα μπαλσαμικο με πορτοκάλι
500 ml μαύρη μπύρα
3 κλαδάκια δεντρολίβανο
Αλατι
Πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στην φωτιά να κάψει… Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές κάθετες φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί λιγο ελαιόλαδο…. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά…. Μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη…. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά να κάψει…. Στην συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρά το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε…. Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές…. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε καρε….Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινίσει τότε ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικα… προσθετουμε κι’αλλο λιγο ελαιόλαδο…. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και την μαύρη μπύρα….Τέλος, προσθέτουμε την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και τον κύβο…. Ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας…. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 περιπου ωρα …
Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές….

Οι Γεύσεις της Ελένης

Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπύρα ...... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *