Χοιρινός λαιμός καραμελωμένος με γλυκιά και καυτερή επικάλυψη…


?️Χοιρινός λαιμός καραμελωμένος με γλυκιά και καυτερή επικάλυψη ?
Υλικά
Για το χοιρινό λαιμό:
– 600-800γρ. χοιρινό λαιμό
– 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
– 20γρ. τζίντζερ σε φέτες
– 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
– αλάτι
Για την επικάλυψη:
– 300γρ. μαύρη ζάχαρη
– 240ml. νερό
– 4 τσίλι ψιλοκομμένα
– 1 αστεροειδή γλυκάνισο
– 60ml. σόγια
– 90ml. χυμό λάιμ
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τσίλι, τον γλυκάνισο, τη σόγια και τον χυμό του λάιμ. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τον λαιμό σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα το σκόρδο, το τζίντζερ και τον γλυκάνισο. Μαρινάρουμε με το αλάτι και με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας με το 1/4 της επικάλυψης. Ψήνουμε τον λαιμό σε καυτή σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα και τελειώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Το σερβίρουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη και πουρέ πατάτας ή λαχανικά σχάρας. Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σιρόπι ζάχαρης με μέλι. Καλή επιτυχία!

Χοιρινός λαιμός καραμελωμένος με γλυκιά και καυτερή επικάλυψη... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *