Χορτοπιτάκια!!!…


Χορτοπιτάκια!!!
Λόγω της ημέρας!!!
Υλικά για το φύλλο:
Ένα φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
Μισό φλυτζανακι του καφέ ρακί
Το χυμό ενός μέτριου λεμονιού
Ελάχιστο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλευρι για πίττες ή αλεύρι για φύλλο, όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια περίπου 750 γραμμάρια!!!.Όλα τα υγρά μαζί και το αλάτι , σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο πάντα , ζυμώνουμε απαλά να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό!!! Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μια ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη και μία πετσέτα!!!

Υλικά για χορτοπιτάκια :
Ότι χόρτο και μυρωδικό μας αρέσει, τα τσιγαρίζουμε ,τα σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά τους ,προσθέτουμε αν θέλουμε φέτα.

Ανοίγουμε λεπτό φύλλο χρησιμοποιώντας νεσεστέ, κόβουμε στρογγυλά πιτάκια και γεμίζουμε με όποια γέμιση επιθυμούμε!!!
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για να τηγανιστούν και να μη μαυρίσουν!!!🌹❤🌷Τολμήστε το!!!
Καλό μας βράδυΤσικνοπέμπτης!!🌺🌹🌷❤💁‍♀️

Χορτοπιτάκια!!!... 1
Χορτοπιτάκια!!!... 2
Χορτοπιτάκια!!!... 3
Χορτοπιτάκια!!!... 4
Χορτοπιτάκια!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *